iOS sovellus

Sovellus on julkaistu 21.4.2020

Sovellus on vihdoinkin saatavilla iPhonelle, iPadille ja iPod touchille App Storesta. Tätä oli selvästi yleisö odottanut, sillä julkaisupäivänä Spottimettään rekisteröityi huikeat 82 käyttäjää.

Tätä on vältelty pitkään. Julkaiseminen tapahtui yli puoli vuotta Android sovellusta myöhemmin. Projektia kuopattiin useasti, koska App Store vaatii kehittäjältä vuosittaisen sadan euron jäsenmaksun. Lisäksi sovellusta ei pysty tekemään tai julkaisemaan ilman Macbookkia.

Ongelmiin löytyi kuitenkin ratkaisu. Googlen kehittämä Flutter tekniikka mahdollisti sovelluksen kehittämisen omalla Windows koneella ja Android puhelimella. Julkaisuun kuitenkin tarvitsi tarpeeksi uuden Macbookin. Onneksi tarvittava iRompe löytyi lainaan ja sovellus saatiin yleiseen jakoon.

Kehittäjäjäsenyyttä rahoitetaan iOS-sovelluksen mainoksilla. Voit myös ostaa 5€ hintaan Spottimettä Premiumin laittamalla meikäläiselle viestiä esim. Instagramissa tai sähköpostilla. Spottimettä Premiumia et voi ostaa App Storesta suoraan, vaan Premium on ominaisuus, joka toimii synkronoituu kaikille alustoille.

Ja sitten pieni varoituksen sana. iOS-sovellukseen voi kirjautua Apple Id:llä (koska se on App Storen vaatimus). Muille alustoille ei kuitenkaan toteuteta Apple Idllä kirjautumista (Apple ei ole tehnyt kirjautumisen toteutusta Androidille yms...), joten kannattaa kirjautua edes kerran iOS sovellukseen Google tilillä. Tällä tavoin pystyt muokkaamaan omia spottejas, vaikka vaihtaisit puhelinta tai käyttäisit selainsovellusta. Myös anonyymin sähköpostin vaikutusta ei tiedetä spottien synkronoitumiseen, joten sitäkin kannattaa välttää. Tästä ei luonnollisesti saa mainita sovelluksessa, koska se on vastoin App Storen sääntöjä.

Erityisesti iOS-versiosta annettu palaute on tervetullutta. Meikäläinen ei omista yhtään Applen laitetta, joten en käytä spottien metsästykseen tätä sovellusta. Myös sovelluksen kehitys tapahtuu pääsääntöisesti Android laitteen avulla, joten kaikkia virheitä ei saada löydettyä. Yhteispelillä saadaan tästä kuitenkin todella toimiva paketti.

Nonii, nyt on jaarittelut luettu. Käyppä hakeen sovellus ilmaseks kaupasta!

  • Tästä App Storeen lataan sovellus
  • iOS/Android appin ohjeet täältä!
  • iOS appin tietosuojaseloste täältä!