Web sovellus

HUOM! Sovellus ei toimi ilman Google kirjautumista. Salli ponnahdusikkunat, jotta pääset kirjautuun sisään.

Ohjeet löytyvät kartan alapuolelta. Karttasovellus on optimoitu tietokoneelle. Toimivaksi testattuja selaimia ovat Firefox ja Chrome. Kaikki spotit synkronoituvat reaaliaikaisesti selainsovellusten ja puhelinsovellusten välillä.

avaa sulje

Statistiikkaa

Kartalla on spotteja yhteensä:

-

Spottien lisäilijöitä on yhteensä:

-

Sun lisäämiä spotteja on:

-

Top 10 spottihaukat:

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Lisää statistiikkaa osoitteessa: data.spottimetta.fi

avaa sulje

Ajankohtanen info:

-

-

Himmennysten voimakkuus: 30%

Ohjeet

HUOM! Sovellus ei toimi ilman Google kirjautumista. Salli ponnahdusikkunat, jotta pääset kirjautuun sisään.

Kartan pinnejä klikkaamalla aukeaa pieni infoikkuna spotin nimellä, kuvauksella ja kuvalla. Infoikkunaa klikkaamalla aukeaa popup dialogi, jossa on kaikki spotin kuvat, sekä mm. mahdollisuus lisätä spottiin kuva tai kommentti. Kuvaa lisätessä tarvitsee valita kuva Choose File painikkeesta tai raahata kuva painikkeeseen, minkä jälkeen kuva hyväksytään viereisestä Lisää kuva painikkeesta. Popup dialogissa saat avattua kuvan uudelle välilehdelle tuplaklikkaamalla.

Hiiren oikealla painikkeella saat lisättyä spotin klikattuun kohtaan. Puhelimella pääsee lisäämään spotin triplaklikkaamalla karttaa. Spotin sijainti valikoituu viimeisen klikkauksen kohdalle. Tietokoneella kartan triplaklikkaus yhdistettynä ctrl näppäimeen avaa uuden välilehden Google Mapsiin klikatusta kohdasta.

Kartan yläpuolelta voit suodattaa spotteja kategorian mukaan. Suodatus vaikuttaa karttaan ja hakukenttään. Ruudun oikeassa yläkulmassa on spotin hakukenttä. Haun toteutukseen vaikuttaa kartan yläpuolella oleva "Laaja haku" boksi. Mikäli boksi on valittuna, haku suoritetaan myös keskeltä spotin sanoja. Voit hakea myös kuvauksella rastittamalla alemman laatikon.

Voit himmentää valitsemiasi spotteja spotista avautuvasta popupista. Lisäksi voit himmentää spotin tuplaklikkaamalla markeria tai tietokoneella klikkaamalla markeria hiiren oikealla painikkeella. Tätä ominaisuutta voit käyttää esim tourin suunnitteluun. Voit lähettää himmennykset tiedostossa, jolloin kaverisi näkee omalla laitteella mitä olet valinnut. Tiedostoa ladatessa voi valita haluaako korvata vai yhdistää himmennykset. Touria suunnitellessa jokainen voi etukäteen omalla laitteellaan valita huonot spotit. Tämän jälkeen himmennystiedosto kierrätetään tourin osallistujilla. Kun himmennykset on yhdistetty ja tiedosto käynyt kaikilla, tiedostoon on jäänyt himmennetyksi yhdelle tai useammalle osallistujalle epämieluisat spotit (luultavasti kaikki tourin spotit). Kätevää eikös vain?

Lisäämiesi spottien markereissa on keskellä musta piste.

Spotteja voi selata myös listanäkymästä, mihin pääsee kartan yläpuolella olevasta napista. Listanäkymälle ilmestyy vain spotit, jotka näkyvät avaushetkellä kartalla. Näkymässä spotit on järjestetty ruudun keskipisteen etäisyyden mukaan. Listanäkymän aikana hakupalkin haku kohdistuu vain listassa oleviin spotteihin. Spottien suodatus ei vaikuta listanäkymässä näkymiseen. Tätä ominaisuutta voi käyttää tilanteisiin "Mitäs tossa lähistöllä ny olikaan" tai "Mitä kaikkia kurbispotteja Tampereella olikaan" Listanäkymästä kuvaa klikkaamalla saa spotin tiedot auki, muuta osaa listauksesta klikkaamalla spotti näkyy kartalla.

Puhelimella suositellaan laittamaan selaimen asetuksista tietokonesivusto käyttöön. Lisäksi kannattaa kokeilla, mikäli sivu skaalautuu paremmin puhelin vaakatasossa.

Mikäli ajaudut tilanteeseen, että ruutua ei saa scrollattua pystysuunnassa, koska kartta on koko ruudulla, kokeile viedä kursori oikean yläkulman hakukenttään. Kursorin/sormen ollessa hakukentässä, pystysuuntainen scrollaus pitäisi onnistua.

Parhaimmille spottikeisareille suodaan mahdollisuus luoda oma nimimerkki. Tämän tarkasti valikoidun nimimerkin voi saada koristamaan mahtipontista Spottimettä Top 10 listaa. Nimimerkin valintakenttä ilmestyy näkyville, kun olet valmis liittymään sankareiden joukkoon.

Jos näillä ohjeilla ei pääse eteenpäin, kannattaa tutustua Android sovelluksen ohjeeseen. Nettisovelluksesta on pyritty tekemään puhelinsovelluksen kaltainen.

Pikanäppäimiä:

 • ctrl + j - avaa spottilistan
 • ctrl + i - avaa spottikysymysten listan
 • ctrl + k - asettaa spottien hakukentän aktiiviseksi
 • ctrl + l - asettaa koordinaatti hakukentän aktiiviseksi
 • ctrl + v - Spotista avautuvassa dialogissa tai kysymystä lisätessä voit liittää leikepöydälle kopioidun screenshotin
 • välilyönti - vaihtaa kartan tyypin satelliittikartaksi tai peruskartaksi
 • Esc - sulkee avoinna olevat popupit, myös spottilistan
 • nuolinäppäimet - Selaa spotin kuvia. Klikkaa ensin kerran ikkunasta kohdentaaksesi.

 • Havaittuja vammailuja (joita ei saada korjattua):

 • Jos hiiri on kartan pienessä infoikkunassa, scrollaus ei zoomaa karttaa, vaan rullaa webbisivua.
 • Puhelimella sivu saattaa vaihtua tietokonesivustoksi, jos näppäimistö on auki.
 • xSulje vain isompi infoikkuna tästä. Taustaa klikkaamalla suljet molemmat infoikkunat.

  kuvaus

  spotti

  Spotti on uusi!


  Tässä on tekemäsi muistiinpanot spotista. Klikkaa muokataksesi tätä.

  x

  Lisää uusi spotti

  Lisää spotti. Huomioi, että spotin nimi ei saa sisältää merkkejä . $ # [ ] / \ " ' Myös muutama erikoisempi merkki, sekä rivinvaihto on kielletty. Kaikki kentät ovat pakollisia. Spotin nimen pitää olla uniikki (ei se räppäri).

  xSulje vain isompi infoikkuna tästä. Taustaa klikkaamalla suljet molemmat infoikkunat.

  0


  0  Rajaa kuva

  your image

  xSulje vain tämä infoikkuna tästä. Taustaa klikkaamalla suljet myös kartan pienet infoikkunat.

  Lisää uus spotti etsittäväks  Lisää hukassa oleva spotti.

  Huomioi, että spotin nimi ei saa sisältää merkkejä . $ # [ ] / " \ ' Myös muutama erikoisempi merkki sekä rivinvaihto on kielletty.

  Kaikki kentät sekä kuva ovat pakollisia, koska kuva tunnetusti kertoo enemmän kuin 1000 sanaa. Ja ois muutama sanakin myös ihan jees.

  Saman nimistä spottia ei saa löytyä kyssärilistasta.

  Spotin otsikko


  Spotin kuvaus


  Ei kuvaa

  x

  Muuta spotin tilaa tai poista spotti

  Tästä näkymästä voit muuttaa spotin tilaa löydetyksi tai hukassa olevaksi. Löydetyt spotit näkyy kuvan tausta pinkkinä listassa muutaman päivän, jonka jälkeen ne poistetaan automaattisesti.

  Voit myös poistaa spotin listalta.

  xPalaa karttanäkymään

  "Missä tää on?"-lista

  Tää on issue board, eli lista johon kerätään hukassa olevia spotteja, tunnetaan myös nimellä "missä tää on?"-lista.
  Tänne voit lisätä spotin, kunhan kirjotat vähän tietoja ja lisäät samalla valokuvan siitä.
  Listan toiminto on melko sama ku spottilistassa. Suurennuslasi-napista voit ilmoittaa ylläpidolle, että kyseinen spotti on jo löydetty kartalla. Linkkaa ihmeessä löytyny spotti tai kerro ees mistäpäin se löyty. Tällä tavoin ylläpito voi muokata listassa olevan spotin kuvaukseen löytyneen spotin linkin muutamaksi päiväksi ennen listasta poistoa. Ylläpito vaihtaa löytyneen spotin taustan pinkiksi. Sun lisäämissä spoteissa on myös poistomahdollisuus.
  Spotteja voi myös kommentoida. Kommentteihin voi laittaa vaikka tiedon spotin löytymisestä linkillä. Tai kommenteilla voi kertoa muille, mikäli spotin tiedoissa on jotai väärin.
  Listaan mahtuu max 300 hukkunutta spottia. Listan täyttyessä vanhimpia poistetaan. Lista on järkätty lisäysajankohdan mukaisesti.

  xPalaa karttanäkymään

  Spottilista

  Listanäkymässä näkyy kaikki listan avaushetkellä kartalla näkyvät spotit. Suodatus ei vaikuta tähän listaan.
  Spottien etäisyydet ja suunnat lasketaan ruudun keskikohdasta. Nuoli osoittaa missä suunnassa spotti on, kun kartta on oikein päin.
  Kuvaa klikkaamalla saat spotin tiedot auki, muuta osiota klikkaamalla näet spotin kartalla.
  Tässä näkymässä haku ottaa keskeltä sanoja otsikossa ja kuvauksessa. Haku suodattaa kuvallista listaa.
  Ja hei, etäisyydet on suoria etäisyyksiä. Kannattaa opetella lentämään.

  xPalaa karttanäkymään

  Uudet spotit

  Tässä näkyy uudet spotit. Spotit säilyy listassa n. 3 viikkoa. Järjestetty lisäysajan mukaan. Hakukentällä voit suodattaa spotteja.